torsdag 8. november 2012

Hjemmelagde fiskepinner eller frityrstekt fisk til Sushi

Fiskebitene kan spises enten som fiskepinner med tilbehør eller som fisk i sushi.
Tid: ca 8 minutter
Vansklighetsgrad: Enklere får du det ikke!

Ingredienser: 
Fisk (jeg bruker tint laks) 
1 Egg
Tørket brødsmuler. Jeg kjøper dette på asiatiske butikker av merket Dong Won, men Panko er et annet vanlig merke.
Salt og peppper eller annet krydder etter smak.

Fremgangsmåte: 
Kutt laksen i passe store biter. Lager du fiskepinner kan de godt være litt større enn hvis du skal ha de som fyll til Sushi.

Ta salt og pepper på fisken.  Visp et egg lett i en bolle. Putt en fiskebit i egget, før du så tar det overpå en askjett med brødsmulene.

Etter at du har fått en god posjon brødsmuler til å sette seg fast til fisken steker du fisken med en god dæsj olje på ganske høy varme til de har fått en fin brunfarge og blitt sprø.


Hvis du lager Sushi er det bare å ordne resten og rulle Sushien. Hvordan du lager Sushi kan du lese om her: http://matforen.blogspot.de/2012/01/sushi.html
Frityrstekt fisk egner seg meget godt med Philidelphia og advokado som Sushifyll.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar