lørdag 15. desember 2012

Karamell fudge med sjokolade

340 g sukker
2,5 dl kremfløte
25 g smør
2 ts vaniljesukker
1 ts lys sirup

 

Bland sukker og kremfløte sammen og kok opp. Kok dette til sukkeret er helt oppløst. Tilsett smør, vaniljesukker og sirup. Kok til dette begynner å tykne og du kan ta vannprøven, ca 20 min. Vannprøven vil si at du kan ta litt av blandingen i et glass med kaldt vann og at du da kan forme blandingen til en liten klump

Sett det til side for å avkjøles litt. Etter avkjøling hell blandingen over på et brett eller fat som er smurt eller hatt bakepapir på. Rør i blandingen med en tre sleiv til den tykner helt. Få blandingen sammen til en passe tykk kake. Settes til avkjøling.



Når fudgen er avkjølt deles den opp i passe store biter. Smelt vanlig melkesjokolade og dypp ene siden av fudgen i sjokolade. Settes til avkjøling til sjokoladen har stivnet.


1 kommentar: