tirsdag 29. januar 2013

Fløtekarameller

En juletradisjon hjemme hos oss er fløtekarameller. Enkelt og fantastisk godt, og er en perfekt gaveidè til noen som har alt.

Ingredienser:
2 dl fløte
2 dl sirup (lys)
2 dl sukker
2 ss smør (helst ekte meierismør)

Fremgangsmåte:
Ha ingrediensene i en tykkbunnet kjele. Varmen bør være høy under hele koketiden (ikke skru ned når det begynner å koke!) Pass på å rør i blant

Når det har kokt en liten stund kan du ta en "dråpeprøve". Ta litt av karamellmassen i et glass med kaldt vann. Hvis dette former seg til en "dråpe" du kan ta ut og rulle, er karamellene ferdige. Koker du karamellene for lenge blir de harde, og for kort så blir de rennende, så pass på!

Hell så karamellmassen i en smurt form. For å gjøre det enklest mulig å dele den opp i biter etterpå bør du bruke en kniv og "kutte" i massen før den har stivnet helt. Du kan også variere med å lage sjokoladetrekk, eller ha nøtter i karamellene før de stivner.
 Etter noen timer hvor karamellene står kaldt kan du knekke de fra hverandre og pakke de inn i cellofan eller plastfolie.

Fikk du ikke karamellene harde nok? Ikke fortvil, da kan du lage Maries Karamelldrømmer av karamellmassen!
(bilde kommer)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar