fredag 19. desember 2014

Karamell popkorn

Ingredienser:
100g upoppet popkorn
2 ss olje
200g sukker
100g smør
1 stor skje sirup
litt under 1 dl fløte

Fremgangsmåte
Ha olje i en kjele. Når oljen er varm har du i popkornet og setter på et lokk til det er ferdig poppet. Det kan være lurt å snu litt på kjelen for å fordelt poppkornet.

I en annen kjele har du i sukker, sirup, fløte og smør. Rør dette lett sammen. Sett det på plata og kok opp. La det så småkoke i 10 minutter. Ikke rør, blandingen klarer seg fint alene, men hvis sukkeret "vokser" oppover kantene kan du bruke en våt pensel til å pensle kantene på kjelen med.

Når karamellblandingen er ferdig heller du 1/3 over popkornet og rører. Gjenta til alt popkornet har fått karamell på seg og du er tom for karamell. Legg et matpapir på en stekeplate og hell popkornblandingen utover. Strø over en liten klype salt for ekstra smak. La det stivne før du knekker det opp i spiselige biter. Oppbevar på et luftett glass. Karamellpopkorn i norgesglass eller andre fine glass er en perfekt gave til noen som har alt.